Materiální pomoc ukrajinským chovatelům

Retriever klub ČR vyzývá své členy a přátele na pomoc ukrajinským chovatelům!

Podařilo se nám spojit se se stejně smýšlejícími lidmi od plemene KKCHS a umožnili nám využít jejich síť sběrných míst, kterou vytvořili.
Kavalírkářům se podařilo nakontaktovat se na paní, která organizuje transporty s pomocí pro chovatele. Z Čech pojedou auta do Krakova, kde se náklad přeloží k ukrajinským kolegům (ti jediní jsou vpuštěni zpět na Ukrajinu přes hranice, my tam nemáme přístup) a díky bezpečnostnímu koridoru jsou schopni dojet až do Kyjeva! Pomoc tedy nekončí na hranicích, ale u lidí, kteří ji potřebují. Cesta je samozřejmě i tak velmi nebezpečná, obdivujeme lidi, kteří riskují život pro životy druhých lidí a psů!

Dále máme v jednání transporty do Charkova, Lvova a pokud se podaří, tak i do Oděsy.

První kolo sbírky probíhá ode dneška, tedy 5.3. do cca 15.3.2022. Podle dostupných informací a momentálních možností bude kolem 18.3. vypraven transport přímo na místo – do Kyjeva. Další „kola“ sbírky budou doufáme následovat.
Pokud se podaří vyjednat transport do jiných měst, bude část pomoci směřována i na případná další místa.

Co potřebujeme:

PŘEDEVŠÍM KRMIVO – superpremiové granule, konzervy ( junior, adult, puppy…)

– sušené mléko pro štěňata

– vetbed, podložky pod psy/štěňata

V příloze sdílíme mapu s kontakty, kam je možné přinést nebo dovézt materiální pomoc. Pokud chcete předat dar, najděte si nejbližší místo a spojte se s kontaktní osobou buď telefonicky nebo přes FB.

 

Veronika Majerová, prezident

 

 

 

 

 

 

Publikováno: 5. 3. 2022
Poslední úprava: 7. 3. 2022 19:12:52