Iva Vítková – představení

 

Iva Vítková 

 

Jmenuji se Iva Vítková a bydlím ve Vysoké nad Labem, kde již 10 let pořádám Klubové PZ pro Retriever klub CZ. Mám zkušenosti s překlady/ tlumočením, vedením kruhu na klubových výstavách téměř 18 let. V minulosti jsem pracovala několik let jako poradce chovu pro LR do roku 2015, kdy jsem z důvodu mateřských povinností tuto pozici opustila.

Pracuji ve velké mezinárodní firmě na manažerské pozici.

Svého prvního labradora Arko Ladbro jsme si pořídili v roce 1996 a s ním začala moje cesta životem s labradory, bez kterých již nemohu a nechci být. Díky Arkovi a jeho zdravotním potížím jsem se začala zajímat o rodokmeny a učila se v nich číst, dohledávala jsem fotografie a zdravotní údaje předků. Tato vášeň mě dodnes neopustila😊. Po dalším pokusu/ omylu jsem se rozhodla importovat perspektivní stěňátko- fenečku ze zahraničí. To se mi podařilo v roce 2000 a čokoládová Chase se stala zakladatelkou mého chovu a chovatelské stanice Chaseland´s o rok později. Věnuji se chovu převážně čokoládových labradorů, pečlivě zvažuji kombinace vrhů z pohledu standardu labradora včetně povahy, zdraví a genetiky. Vždy se zaměřuji na přínos pro rozšíření genetického potenciálu u nás v Čechách, tudíž většina mých vrhů mělo otce se zahraničními rodokmeny. V současné době mám doma 2 fenky, z toho je jedna veteránka a druhá je chovná.

Ráda bych na pozici poradce chovu pro LR prosadila osvětu a důkladné povědomí o standardu LR pro rozhodčí, kteří nám posuzují na výstavách i pro členy klubu. Dále bych ráda přispěla ke zkvalitnění populace LR ve všech směrech- vzhled, zdraví, povaha a práce- a rozšíření genetického potenciálu podporou zahraničních krytí. Ráda bych na pozici poradce pro LR byla oporou pro nejen začínající chovatele. Ráda bych přinášela zajímavá témata pro chovatele, např. o zdravotních problémech (ortopedie), genetice a chovu a dalších formou webinářů či seminářů při klubových výstavách.

Iva Vítková

503 31 Vysoká nad Labem 498

Tel.: 602-375624

Email: vitkova.iva@email.cz

Publikováno: 26. 1. 2023
Poslední úprava: 18. 3. 2023 00:28:05