Seznam rozhodčích na Working testy (WT)

Seznam rozhodčích u RK se splněnou aprobací byl rozšířen o paní Lenku Liptákovou. Jsme rádi za nového, kvalitního rozhodčího a moc gratulujeme!

Paní Lenka Liptáková – rozhodčí pro WT u RK.CZ napsala:

Svého prvního labradora Dannyho jsem si pořídila v roce 2005. Od té chvíle mě začalo zajímat, jak nejlépe s retrieverem komunikovat a trávit čas, aby nás to oba bavilo. Ač dcera myslivce, aktivní účast na honech jsem nevyhledávala. A tak se stalo, že mi před patnácti lety zkřížil cestu spolek Retriever Sport CZ. Od několika českých a zahraničních trenérů jsem se naučila a stále učím mnohému.

Mým prvním pracovním labradorem byl Blackthorn Menkib „Kip“, kterému je letos jedenáct let. Ve všech třídách získal nejednu „volbu rozhodčích“, první a druhé místo. Největší radost nám udělal pohár putovní „Garagill Trophy“. Kip jej vybojoval mimo jiné i nad svými velmi šikovnými bratry ve třídě L (začátečníci) na WT v Maďarsku a stal se tak pro rok 2014 „nejslibnějším začátečníkem“. V následujícím roce pak svému titulu dostál a na stejných WT (jiní rozhodčí) vyhrál třídu pokročilých (M) a za další tři roky vyhrál i třídu open (S). V roce 2016 je Kip vyhrál finále České Republiky a stal se tak pro tento rok absolutním vítězem.

V roce 2015 a 2016 jsme se zúčastnili týmové soutěže IWT na Konopišti a v Belgii s obstojným výsledkem. V roce 2014 jsem jako první český zástupce vytvořila tým s maďarskými přáteli a zúčastnila se týmové soutěže Pannonia Cup. Výsledek byl 5. místo z 30 týmů. O dva roky později jsem tvořila tým česko – polský a tentokrát náš tým skončil na druhém místě z 29 týmů z celé Evropy. V roce 2018 jsem jako první český zástupce vytvořila tým s německými přáteli a zúčastnila se týmové soutěže German Cup v Berlíně.

Aktuálně trénuji a vodím po soutěžích, honech po celé střední Evropě další dva labradory Blackthorn Eden (S) a Powee’s C’est La Vie (L).

V roce 2022 jsem úspěšně složila zkoušky z Myslivosti, takže nyní se těším na pro mě nové období honů už nejen jako psovod. V zimním období se hojně věnujeme lovu drobné zvěře.

 

Publikováno: 9. 3. 2023
Poslední úprava: 9. 3. 2023 12:39:53