Nový hlavní poradce pro výkon pan Milan Bílý

Dobrý den,

před pár týdny mi zavolala Eva Černá, jestli bych místo ní nevzal funkci „výcvikáře“. Když mě ujistila, že se jedná především o „organizační práci s lidmi“, řek jsem si, že je to něco, co jsem dělal celý svůj profesní život a že bych asi zvládl v tom ještě nějakou dobu pokračovat i jako důchodce.

Ke kynologii jsem se vrátil před 15 lety po delší pauze zasvěcené práci, rodině a jiným koníčkům, víceméně náhodou jsem si vybral tollera, pustil se do myslivecké kynologie a propadl jejímu kouzlu. Přestože jsem ze začátku chtěl akorát udělat OVVR na uchovnění, skončilo to razítkem „U“ v Dagově rodokmenu. Ale především jsem se pomalu dostával do myslivecké praxe. Po téměř 6 letech jsem importoval druhého tollera, se kterým jsem si kromě všech loveckých zkoušek pro retrievery vyzkoušel (relativně úspěšně) i WT a Tolling testy (byť neoficiální), ale především spoustu honů na drobnou zvěř (hlavně na kachny). Když už se mě i Caddymu začal blížit „důchodový věk“, pořídil jsem si před nějakými 2 lety opět tollera a pustil jsem se s ním znovu do práce a učení se.

Věřím, že by se mezi vámi na tuto funkci našel i zkušenější odborník, ale myslím si, že jí mohu dát mnohem víc času a sil než lidé zaměstnaní, nebo řídící své firmy. Mým „přiděleným“ úkolem bude především dotáhnout rozjetou zkouškovou sezónu do úspěšného závěru a připravit zkouškovou sezónu 2024 tak, aby příště zvolený výcvikář nemusel nic napravovat. Pokud se mi podaří i něco navíc, věřím, že to bude ku prospěchu většiny členů, ale především ku prospěchu a rozvoji retrieverů.

 

Těším se na spolupráci, Milan Bílý

 

Publikováno: 19. 4. 2023
Poslední úprava: 19. 4. 2023 18:50:39